Ny roman - Ingemar Modigs uppvaknande

Tvångstankarna har tagit över Ingemars liv. I den sömniga lilla orten Borstafors kan han leva ifred med sina fixa idéer. Men så träffar han Dalia, en elvaårig flicka från krigets Syrien...

Ingemar Modigs uppvaknande 9789178351893.jpg

VARJE MORGON VAKNAR INGEMAR MODIG SJÖBLÖT av svett, precis innan klockradion slår på. Om han inte hinner stänga av den innan väckningssignalen ljuder kommer nämligen någon att dö.

Det är bara en av tvångstankarna som har tagit över hans liv. Och de kräver så mycket av honom att Ingemar har dragit sig tillbaka till den lilla sömniga orten Borstafors, där det aldrig någonsin händer någonting. Där kan han leva ifred med sina fixa idéer.

Men så korsas hans väg av Dalia, en elvaårig flicka från krigets Syrien. Dalia är inte bara fruktansvärt envis och en jäkel på att svära på svenska. Hon är dessutom en väldigt bra fotbollsspelare och accepterar inte ett nej. Snart övertygas Ingemar att öppna sig för omvärlden, och tillsammans försöker vännerna hitta en väg som går bortom plågsamma minnen och kulturkrockar.

De vet inte att den avdankade lokalreportern Ludvig Nilsson smider onda planer. Han ser sin chans att äntligen få rapportera om någonting annat än hembygdsföreningens aktiviteter och ändringar i matsedeln till äldreboendet. Vardagslunken i Borstafors kommer snart vara ett minne blott.

Köp boken på Adlibris

Köp boken på Akademibokhandeln

Köp boken på Bokus

Köp boken på Ugglan

Lyssna på boken på Storytel/ Nextory/ Bookbeat

Recensioner

» Mannen bakom storsäljande trilogin DELHIS VACKRASTE HÄNDER tillbaka med ny feelgood- roman där CURRY ERSATTS AV KÅLDOLMAR.

» Fingertoppskänslan finns kvar hos författaren som BERÖRT MILJONPUBLIK i SVT-serie, romaner och ljudböcker.

» Författarens egna erfarenheter av psykisk ohälsa berörs genom romanens huvudkaraktär

SAGT OM MIKAEL BERGSTRANDS TIDIGARE BÖCKER:

» Otroligt rolig bok. Jag utnämner den till nästa ’hundraåringen-succé. - SVERIGES RADIO om Delhis vackraste händer

» Bra feelgood, som Dimma över Darjeeling är, fortplantar sig inte bara som ett meningslöst leende till läsaren; utan också som en påminnelse om att ingen vardag är huggen i sten. Att det finns något större än vår egen ängslighet. -SYDSVENSKAN om Dimma över Darjeeling