En ny feelgoodroman av Mikael Bergstrand

Det är Stockholm, tidigt åttiotal. Palme har återtagit regeringsmakten, aids är ännu en okänd sjukdom och i kön till Café Opera närs drömmarna om framgång och lycka. Hit kommer den unge, vackre och plågsamt självupptagne skåningen Matz Zern med ett enda mål: att slå världen med häpnad.

Men allting går inte så lätt som han trott. För att klara sin försörjning börjar han arbeta som hemsamarit på Reimersholme. Mötet med pensionärerna förändrar hans syn inte bara på livet utan också på döden. Och när hans väg korsas av litteraturstudenten Carina Carlsson ställs frågan på sin spets. Är han beredd att riskera den chans till kändisskap som plötsligt dykt upp?

Köp helst mina böcker i en fysisk bokhandel (låt oss gemensamt värna denna kulturella utpost!). Till nöds får nätbokhandlarna duga.

Den sorglöse hemsamariten

Mikael Bergstrands första roman efter succén med Indientrilogin om Göran och Yogi. Det är en rolig, rapp och rörande berättelse om två unga människor under en på ytan oskyldig tid i Sverige, då allting kändes möjligt.

Läs boken här
Läs på Storytel
- Jag gillar Mikael Bergstrands underskruvade humor. Hans kärleksfulla raljerande med oförmögna män och deras tillkortakommanden. Han har en ömhet för kantstötta individer som längtar efter tillhörighet ... Det är tidigt 80-tal och tidsmarkörerna kul och äkta. Jag skrattar och blir djupt berörd om vartannat.
Kerstin Särneö, Tara

Recensioner

Matilda Arborelius, Norra Skåne Få har missat succéboken Delhis vackraste händer och dess uppföljare. Nu kommer författaren Mikael Bergstrand med en ny roman. Den sorglöse hemsamariten utspelar sig på 1980-talet i Stockholm.
I Bergstrands nya roman, den första efter Indientrilogin, flyttar unge Matz Zern från Dalby till Stockholm med målet att slå världen med häpnad. Men så värst företagsam när det kommer till den frågan är han inte. Desto mer när det kommer till fest och tjejer. Läs mer ...

Ystad Allehanda Efter fyra kriminalromaner och succéserien om Indienresenären Göran kommer nu Österlensbon Mikael Bergstrand med en ny bok, en ny huvudperson, och till viss del också en ny genre: Feelgoodroman á la Fredrik Backman, kryddat med en härlig dos nostalgi."Delhis vackraste händer" (som också blivit tv-serie i tre delar) innebar det stora genombrottet för tidigare journalisten, numera heltidsförfattaren Mikael Bergstrand, och var den första i den så kallade Indientrilogin. Nu lämnar Bergstrand både Indien och sin lätt tilltufsade antihjälte Göran för en ny antihjälte. Läs mer ...