En del menar att jag är slö,
men kom ihåg att många goda idéer föds i horisontalläge.

 


Min skönlitterära författarbana började 2004 då debutromanen ”Heta hallon” gavs ut av det lilla skånska förlaget Accent. Efter det har det blivit tre deckare i serien om journalisten Leyla Abdallah i Malmö.

 

De två senaste på Forum förlag. Hösten 2011 debuterade jag på Norstedts förlag med ”Delhis vackraste händer”, en humoristisk och varm skildring av en medelålders mans omtumlande möte med Indien. Det är ingen självbiografi om nu någon skulle misstänka det. Men visst har jag låtit mig inspireras av självupplevda händelser och människor jag mött, så som jag ofta gör när jag skriver. Boken har sålts till tio länder och visats som teveserie på SVT. 2013 kom uppföljaren ”Dimma över Darjeeling” och 2015 ”Gurun i Pomonadalen”

 

Jag uppskattar väldigt mycket här i livet. Bland annat detta: mina pojkar, släkt och vänner, Beatrice, bastubad, indiska byrackor, Malmö FF, cykelrikshor, fisk och skaldjur, tågresor i Indien, frisk luft, motion, New Delhis parker tidiga morgnar, Stenshuvuds stränder tidiga morgnar, böcker, teater, film, apguden Hanuman, snowboard i österrikiska alperna, riverrafting på Ganges och hyfsat många andra grejer. Jag är också mycket förtjust i att ligga på sofflocket.
 

På Sydsvenskan har jag gjort det mesta och jobbat på de flesta redaktionerna. Konflikterna på Balkan har jag bevakat i flera uppmärksammade reportage, såväl under som efter krigen. 1999 intervjuade jag den ökände krigsförbrytaren Arkan strax innan han och hans livvakter blev ihjälskjutna. År 2000 var jag på nytt i Serbien och fick uppleva en regelrätt revolution. Sydsvenskan var den enda svenska tidningen som hade ett reportageteam på plats i tårgasdimmorna när folkmassan stormade parlamentet och störtade Milosevic.

 

Åren 1997-2000 arbetade jag också som korrespondent för Sydsvenskan i Köpenhamn. I slutskedet av den perioden skrev jag tillsammans med Eja Nilsson guideboken ”Din vän i Köpenhamn”. 2001-2007 var jag Sydsvenskans Malmökrönikör.

 

Sommaren 2007 lämnade jag min fasta anställning på Sydsvenskan och flyttade till Indien.  I nästan fyra år bodde jag i huvudstaden New Delhi med cirka 18 miljoner invånare. Under den tiden var jag Sydsvenskan stringer i Indien. 2011 flyttade jag till Malmö och sedan 2015 bor jag i Rörum på Österlen.

Jag är inte bara skåning utan också halvdansk.