Some say I'm sorry,
but remember that many good ideas are born in horizontal mode.

 

Jag är inte bara skåning utan också halvdansk . Jag föddes i Malmö 1960 av mamma som heter Birte och är från Vordingborg. Min pappa heter Stig och min storasyster Helene. Mamma är Malmö social geni, pappa är populär bloggare under namnet Magnaten och syran är filmproducent.

Most of my carefree upbringing, I spent in the district of Limhamn, a stone's throw from the sea that I love in all its states and temperatures. Som ung var jag extremt sportintresserad. Jag spelade fotboll i Limhamns IF, handboll i Malmö FF och sprintade i friidrottsföreningen Heleneholm. Numera föredrar jag vandringar, cykling och mitt gym i Simrishamn (där medelåldern är ganska hög).  

 

I took students at Borgarskolan i Malmö 1978, med siktet inställd på att bli gymnastiklärare eller fritidsledare. Vikarierade också som fritidsledare ett år före försvarsförpliktelsen. Den fullgjorde jag i Kristianstad och Ystad som en inte övertygande kvartersmästare med ansvar för trossen. Minns än med fasa den dagen under en fältövning when I had calculated the number of sausages and was surrounded by one thirtyth hungriga, full combatutrustade soldater.

 

Efter jag började jobba som gymnastiklärare och ämne lärare innan jag började på folkhögskolan Vilan i Åkarp 1981 to improve my moderate high school grades. Efter folkhögskolan gick jag till Stockholm och Susanne, som så småningom blev min fru. Försörjde mig genom flera olika jobb: elevassistent på en specialist, fritidsledare, lärarvikarie, hemvårdare, handikappade och kolloledare. Dessa erfarenheter har delvis präglat mig som journalist och författare. I am writing often about people and subjects with social orientation.

1985 började läsa litteraturvetenskap på Stockholms Universitet 1985. Spend the days with plowing antique dragons, Russian classics and Swedish lyric. Drack rödvin, bar basker och närde en och annan författardröm.

1986 blev jag pappa till Kim, som numera bor i Berlin och har en IT-job som jag inte förstår en femtioelftedel av. Gubbfaktorn, ni vet. Kims två yngre bröder heter David, aktuarie på SE-banken i Stockholm (har det något med matematiska formulär att göra) och Frej, filmkreatör i Malmö.

 

1987 kom jag in på Skurups journalistlinje. Efter utbildningen fick jag sommarvikariat på Sydsvenskan i Malmö, som sedan var min arbetsgivare i nästan trettio år. Där gjorde jag det mesta och arbetat på de flesta redaktionerna. Conflicts in the Balkans I watched several attentive reports, both during and after the war. 1999 var jag som en av få svenska journalister i Jugoslavien under Natos flygbombningar av landet, då jag bland annat intervjuade krigsförbrytaren Arkan i ett hotellfoajé bara månaderna innan han och hans livvakter blev skjutna i en annan hotellfoajé. År 2000 var jag tillsammans med fotograf Leif Å Andersson igen i Serbien och fick uppleva en regelbunden revolution. Sydsvenskan var den enda svenska tidningen som hade ett reportageteam på plats i tårgasdimmorna när folkmassan stormade parlamentet och störde Milosevic. Åren 1997-2000 arbetade jag också som korrespondent för Sydsvenskan i Köpenhamn. Jag slutskedet av den perioden skrev jag tillsammans med Eja Nilsson guideboken "Din vän i Köpenhamn". 2001-2007 var jag Sydsvenskans Malmökrönikör.

Sommaren 2007 lämnade jag min fasta anställning på Sydsvenskan och flyttade till Indien tillsammans med min dåvarande fru Susanne och vår yngste son Frej. Det var Susannes chefsjobb på Ikea som gav oss chansen att få komma till denna fantastiska subkontinent. Jag bodde nästan fyra år vi huvudstaden New Delhi med ca 18 miljoner invånare. Under den tiden var jag Sydsvenskan stringer i Indien, skrev böcker och jobbade även som reseledare. Sedan sommaren 2011 I am again on Swedish mark.

 

Min skönlitterära författarbana började 2004 då debutromanen "Heta Hallon" gavs ut av det lilla skånska förlaget Accent. Efter det har det blivit tre deckare i serien om journalister Leyla Abdallah i Malmö, de två senare på Forumförlag. Därpå följde min Indientrilogi om Göran och Yogi, som började med "Delhis vackraste händer" på Norstedts förlag. Det blev mitt stora genombrott, böckerna har sålts till ett tiotal länder och även blivit tjockt i Sverige med Björn Kjellman i huvudrollen som den tragikomiska medelåldersmannen Göran Borg.

Sedan några år tillbaka bor jag i vackra Rörum på Österlen där min senaste bok "Den sorglöse hemsamariten" (Piratförlaget) came to. Jag är sambo med en underbar hund som heter Stubbe och har en förfluten som gatuhund i Thailand.

Jag uppskattar väldigt mycket här i livet. Bland annat detta: mina tre pågar, familjen övrigt, min hund Stubbe, vännerna, bastubad, indiska byrackor, Malmö FF, bicycle rider, fish and shellfish, train journeys in India, fresh air, exercise, wine, Nya Delhis Parker Tidiga morgnar, Österlens stränder Tidiga morgnar, böcker, teater, film, Hanuman, snowboard i Österrikes alperna, Riverrafting på Ganges och hyfsat många andra saker. Jag är också mycket förtjust att ligga på sofflocket. Some say I'm sorry, but remember that many good ideas are born in horizontal mode.