Hem
BöckerBocker.html
Om migOm_mig.html
IndienIndien.html
FöreläsningarForelasningar.html
KontaktKontakt.html
Författarskolanforfattarskolan.html
 
Välkommen
Jag heter Mikael Bergstrand och är författare och journalist från Malmö. Åren 2007-2011 bodde jag i New Delhi i Indien, där jag delade min tid mellan att resa, skriva böcker och rapportera om livet och politiken från världens största demokrati. Nu bor jag åter i min hemstad Malmö.
http://sydsvenskan.se/varlden/article571072/Allt-farre-flickor-nar-foraldrarna-kan-valja.html

Med ”Delhis vackraste händer” fick jag mitt stora genombrott 2011. Den har har hittills sålts till tio länder , toppade hösten 2012 bestsellerlistan för pocket och ska bli teveserie i Sverige. I slutet av september 2013 kom uppföljaren ”Dimma över Darjeeling”, hittills såld till fem länder.


Läsarna får på nytt följa med den stukade medelåldersmannen Göran Borg och hans optimistiske vän Yogi på halsbrytande äventyr i Indien. Boken  handlar om vänskap och mod, om fördomar och egoism och om den svåra konsten att leva här och nu. Den är skriven med samma värme och humor som föregångaren.Köp boken här!

MIKAEL BERGSTRANDhttp://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/bocker/bokrecensioner/den-som-lever-far-te-1/


12 mars
En tunnhårig man i en autoriksha, så ter sig Göran borg i den franska utgåvan av ”Delhis vackraste händer”, som släpps nu i dagarna 


10 januari
Mitt vårprogram börjar ta form. Läs mer under föreläsningar


10 november
Topprecension för nya boken i radio P4. Lyssna här


19 Oktober
Stolt och glad över att idag ha tilldelats Skånebokhandlarnas Författarpris på 25 000 kronor!

7 oktober
Kanonrecension i Sydsvenskan av ”Dimma över Darjeeling”!
Läs här

3 oktober 2013
Första radiointervjun om nya boken. Lyssna på den här


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=97&artikel=5700580http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/bocker/bokrecensioner/den-som-lever-far-te-1/http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5664201&play=4715243&playtype=Ljudklippshapeimage_12_link_0shapeimage_12_link_1shapeimage_12_link_2
Nyheter