Hem
BöckerBocker.html
Om migOm_mig.html
IndienIndien.html
FöreläsningarForelasningar.html
KontaktKontakt.html
Författarskolanforfattarskolan.html
 
Välkommen
Jag heter Mikael Bergstrand och är författare och journalist från Malmö. Åren 2007-2011 bodde jag i New Delhi i Indien, där jag delade min tid mellan att resa, skriva böcker och rapportera om livet och politiken från världens största demokrati. Nu bor jag åter i min hemstad Malmö.
http://sydsvenskan.se/varlden/article571072/Allt-farre-flickor-nar-foraldrarna-kan-valja.html

Med ”Delhis vackraste händer” fick jag mitt stora genombrott 2011. Den har har hittills sålts till tio länder , toppade hösten 2012 bestsellerlistan för pocket och ska bli teveserie i Sverige. I slutet av september 2013 kom uppföljaren ”Dimma över Darjeeling”, hittills såld till fem länder.


Läsarna får på nytt följa med den stukade medelåldersmannen Göran Borg och hans optimistiske vän Yogi på halsbrytande äventyr i Indien. Boken  handlar om vänskap och mod, om fördomar och egoism och om den svåra konsten att leva här och nu. Den är skriven med samma värme och humor som föregångaren.Köp boken här!

MIKAEL BERGSTRAND

januari 2015

”Genialer bestseller aus Schweden mit lachrarantie!”

Inget dåligt omdöme av tysklands största veckomagasin Bunte om ”Der 50-jährige der nach Indien fuhr und über den sinn des lebens stolperte”.
15 juli 2014


Delhis vackraste händer har sålts till ett sydkoreanskt förlag. Det blir den första utgivningen för mig i Asien!

Nyheter